Een professionele en goed werkende website is niet altijd genoeg. Wanneer je bijvoorbeeld meer offerte aanvragen wilt binnenhalen moet je simpelweg meer bezoekers naar je website trekken. Natuurlijk kan je hier een professioneel online marketing bureau voor inschakelen, maar zeker als kleine ondernemer is dit niet altijd betaalbaar.

Gelukkig kan je ook heel makkelijk zelf aan de slag gaan met de vindbaarheid van je website! Om het je wat gemakkelijker te maken vind je hier de meest belangrijke aspecten om jouw website in 2021 beter vindbaar te maken. Haal meer klanten en leads uit je website en maak van 2021 een grandioos online succes!

Jouw website beter vindbaar in 2021: Maak een Google Mijn Bedrijf account aan

Zeker als je actief bent binnen het MKB is het belangrijk dat je lokaal goed gevonden kunt worden in 2021. Klanten en leads in de buurt moeten zonder speurtocht gemakkelijk je website kunnen vinden. Zeker wanneer ze bijvoorbeeld zoeken op je bedrijfsnaam. Om je lokale vindbaarheid te verbeteren raad ik altijd aan een Google Mijn Bedrijf account aan te maken. Uiteraard is dit verder helemaal gratis.

Wanneer gebruikers zoeken op je bedrijfsnaam binnen Google, verschijnt er een vakje aan de rechterkant van je scherm. Hier staat veel relevante info over je bedrijf zoals openingstijden, adres, afbeeldingen, en je telefoonnummer. Ook kunnen klanten heel gemakkelijk een review achter laten. 

Zo ziet het Mijn Bedrijf profiel van Onlinevanstart er bijvoorbeeld uit:


Wil jij beter vindbaar worden in 2021 en wil je zelf een Google Mijn Bedrijf profiel aanmaken? Dat kan! Een profiel aanmaken is namelijk super makkelijk. Klik op deze link en Google begeleidt je tijdens het gehele proces. Wanneer je eenmaal een profiel hebt hebben wij nog wél een aantal tips.

Zorg in ieder geval dat je je Google Mijn Bedrijf profiel verifieert. Nadat je het account aan hebt gemaakt ontvang je na een aantal dagen een brief door de bus. In deze brief staat een code welke je kunt invullen binnen je Google Mijn Bedrijf account. Heel eenvoudig maar zo weet Google wel zeker dat je adres klopt.

Zorg ook dat je klanten aanspoort om reviews achter te laten! Veel potentiële klanten kijken of je in het verleden negatieve of positieve reviews hebt verzameld. Zeker met veel goede reviews kun je een lead binnen no-time omzetten tot een nieuwe klant!

Kom je er toch niet helemaal uit met je Google Mijn Bedrijf profiel? Als klant van Onlinevanstart kun je ons altijd bellen voor gratis advies. Zo zorgen we er samen voor dat jouw website beter vindbaar is in 2021!

Jouw website beter vindbaar in 2021: Schrijf geregeld nieuwe blogs

Nog een manier om de vindbaarheid van je website in 2021 te verbeteren, schrijf consistent en structureel nieuwe blogs! Ik merk dat wanneer ik over blogs begin veel ondernemers hier eigenlijk niet zo veel trek in hebben. Het kost tijd, je moet er echt even voor gaan zitten en het levert niet direct resultaat op. Dus waarom zou je er aan beginnen?

Ten eerste is het lezen van blogs voor bestaande klanten enorm interessant! Zo zorg je ervoor dat je waarde kunt blijven bieden met waardevolle informatie waar je klanten écht wat aan hebben. 

Daarnaast worden je blogs ook gelezen door Google wat ervoor zorgt dat je website beter vindbaar wordt in de zoekmachine. Zo komen er ook nieuwe gebruikers binnen op je website welke nu voor het eerst kennis maken met jouw bedrijf. Betekent dit dat ze gelijk contact met je opnemen? Natuurlijk niet! Het gaat erom dat de gebruiker je nu kent en jouw bedrijf in zijn of haar achterhoofd zal houden. Heeft de gebruiker in de toekomst jouw type service nodig? Dan heb je zeker een streepje voor.

Bij bloggen denken we vaak onterecht alleen aan hippe influencers en professionele bloggers. Bloggen is ook voor jou als ondernemer ontzettend interessant. Denk bijvoorbeeld aan nieuwsberichten of interessante kennisartikelen. Wat vooral belangrijk is, is dat je het volhoudt. Het heeft geen zin om 3 blogs te plaatsen om er vervolgens nooit meer naar om te kijken. Houd vol, blijf schrijven en zie vanzelf het resultaat. Benieuwd hoe je zelf het best een blog kunt schrijven? Klik dan hier.

Wanneer je een blog geschreven hebt moet je deze zeker niet vergeten te delen op Social Media, wat ons bij het volgende punt brengt.

Jouw website beter vindbaar in 2021: Vergeet je Social Media niet!

Het maakt niet uit wat voor soort onderneming je hebt, social media is altijd relevant! Dit betekent heus niet dat je elke dag een post moet plaatsen op alle verschillende kanalen. Zeker op social media moet het juist vooral leuk blijven. 

Zorg in ieder geval eerst dat je een account aanmaakt voor je bedrijf op zowel Facebook als Instagram. Heb je dit al gedaan? Top! Zeker als kleine ondernemer is het belangrijk om persoonlijk over te komen. Het is dan ook handig om je content hier helemaal op af te stemmen.

Zeker huidige klanten houden jou in 2021 in het vizier als je regelmatig een afgerond project laat zien of misschien een kijkje binnen je bedrijf geeft! Zo weten huidige klanten je in ieder geval te vinden en blijven ze verbonden met je bedrijf. Het maakt dan ook niet uit of je een schoonheidssalon hebt of een bouwbedrijf, social media is altijd een goed idee. Zorg altijd dat je refereert naar je website zodat je de bezoeken goed stimuleert.

Vergeet in 2021 ook zeker niet om social media in te zetten om nieuwe klanten binnen te halen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan leuke win acties, kortingsacties of gewoon een grappige post. De key to succes is uiteindelijk hetzelfde als bij het schrijven van blogs, posten moet je consistent blijven doen.

Jouw website beter vindbaar in 2021: Ga aan de slag met je vindbaarheid in Google

Laat ik er niet omheen draaien, er komt heel veel kijken bij het vindbaar maken van je website. Toch kun jij als ondernemer genoeg doen om je website in 2021 vindbaar te maken in Google. De basis van goede vindbaarheid is namelijk helemaal niet zo gecompliceerd.

Ten eerste heb je een goede website nodig welke technisch sterk in elkaar steekt. Mijn advies is dan ook om deze door een professioneel webbureau te laten maken zodat je hier niet te veel omkijken naar hebt. Een goede website zal fungeren als de basis voor betere vindbaarheid.

Vervolgens draait de vindbaarheid vooral om één ding: content, content en content. Zorg dat alle pagina’s veel relevante content bevat welke zich volledig focust op het onderwerp van die pagina. Heb je bijvoorbeeld een pagina over “gezichtsbehandelingen” of een pagina over “sloopwerkzaamheden”? Zorg dan dat je op deze pagina zoveel mogelijk content plaatst wat gaat over dit onderwerp. 

De grootste delen van de content raad ik aan onderaan de pagina te plaatsen. De content is namelijk vooral geschreven voor Google of voor de gebruiker welke de intentie heeft om te lezen. Veel gebruikers zullen hier namelijk geen behoefte aan hebben. Onderneem je lokaal? Zorg dan ook dat je de juiste relevante plaatsnaam laat voorkomen.

Het resultaat? Betere lokale vindbaarheid in 2021 voor je website. Zo stimuleer je website bezoeken en haal je uiteindelijk meer resultaat uit je website.

Het kan goed zijn dat je even niet weet waar te beginnen. Ik geef je graag advies hoe jij de vindbaarheid van je website kunt verbeteren. Voor klanten van Onlinevanstart is dit verder helemaal gratis!

Jouw website beter vindbaar in 2021: Laat offline samenwerken met online

Last but not least, vergeet je website in 2021 offline niet te promoten! Uit ervaring weet ik dat je je website bezoeken flink kunt laten groeien door je website offline ook goed te promoten. Dit kun je doen door:

  • Klanten te vertellen over je website
  • De website link op je kaartje te zetten
  • De website link op offline promotiemateriaal te zetten (bijvoorbeeld een poster of flyer)
  • De website link op je (bedrijfs)auto te plakken

Zo zijn er offline nog veel meer kansen om je online prestaties te verbeteren. Offline groei bevordert uiteindelijk de online groei én andersom.

Wrap it up


In 2021 zijn er genoeg kansen om de vindbaarheid van jouw website te laten groeien. Dit alles zonder dat je torenhoge kosten kwijt bent aan online marketing werkzaamheden! Ga aan de slag met Google Mijn Bedrijf, begin met bloggen en vergeet je website vooral niet offline te promoten. Uiteraard begint goede vindbaarheid van jouw website… je raad het al, met een goede website! Wij helpen je graag verder in 2021 met een prachtige nieuwe website zonder hoge kosten. In ieder geval succes met de vindbaarheid van jouw website en bij vragen kun je ons altijd bellen!

Jasper den Hoedt